Placeholder

Fläskfilé i het currysås

Ingredienser

400 g fläskfilé, skuren i skivor
2 skivade gula lökar
2 rivna äpplen
2 skivade tomater
1 - 2 msk curry
4 vitlöksklyftor
3 msk olja
2 msk kinesisk soya
2 msk mango chutney
2 dl vatten + 1 buljongtärning
1 dl vispgrädde

Gör så här

1. Fräs löken lätt i olja tillsammans med curry och pressad vitlök. Såsen ska vara ganska stark, så minst 1 msk curry behövs - frukten dövar också en del av kryddsmaken.

2. Tillsätt äpple, bananer, soya, mango chutney och buljong och låt det småputtra under lock ca 10 minuter.

3. Bryn köttet, tillsätt det till såsen och låt koka 3 - 4 minuter. Slå i vispgrädden och smaka av.

4. Servera med kokt ris och mer mango chutney.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.