Ca 1 msk smör
ca 600 - 700 g fläskfilé
2 ägg
2 dl vetemjöl
5 dl grädde
1 burk färskost vitlök & örter
4 stora champinjoner
3 tsk dijonsenap
salt, peppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Putsa fläskfilén och skär sedan ut lagom stora bitar och banka dem platta. Vänd dem i ägg och mjöl och stek dem sedan tills de får en fin yta.
3. Lägg dem i en ugnsform och ställ in den i ugnen medan den blir varm.
4. Häll grädden i stekpannan med färskosten och låt den smälta. Smaka av med dijonsenap efter behag, likaså salt och peppar. Låt koka upp.
5. Häll såsen över köttet, skiva svampen och lägg den över. Tillaga i ugnen ca 30 minuter. Servera med potatis, ris eller pasta och sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk