Placeholder

Fläskfilé Dijon

Ingredienser

Ca 1 msk smör
ca 600 - 700 g fläskfilé
2 ägg
2 dl vetemjöl
5 dl grädde
1 burk färskost vitlök & örter
4 stora champinjoner
3 tsk dijonsenap
salt, peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Putsa fläskfilén och skär sedan ut lagom stora bitar och banka dem platta. Vänd dem i ägg och mjöl och stek dem sedan tills de får en fin yta.

3. Lägg dem i en ugnsform och ställ in den i ugnen medan den blir varm.

4. Häll grädden i stekpannan med färskosten och låt den smälta. Smaka av med dijonsenap efter behag, likaså salt och peppar. Låt koka upp.

5. Häll såsen över köttet, skiva svampen och lägg den över. Tillaga i ugnen ca 30 minuter. Servera med potatis, ris eller pasta och sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.