Placeholder

Fläskfilé à la Solvik

Ingredienser

800 g fläskfilé
4 msk chilisås
1,5 msk ljus, fransk senap
4 krm svartpeppar
2 krossade vitlöksklyftor
4 tsk dragon
väldigt litet cayenne

Sås:
6 dl crème fraîche
eller vispgrädde
1,5 msk kinesisk soya
4 msk sherry

Gör så här

1. Skär köttet i cm-tjocka skivor. Bryn det och ta upp det ur stekpannan. Koka upp crème fraîche eller vispgrädde och smaksätt med övriga ingredienser.

2. Lägg i köttet i såsen och låt puttra 45 minuter. Servera med kokt ris eller kokt potatis samt haricots verts.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.