Fjärilskotlett med senap- och dragonsås Niinis

Ingredienser

Författare: åse falkman fredrikson

6 fjärilskotletter
150 g champinjoner
4 dl creme fraiche
3 dl grädde
5 msk dijonsenap (börja med mindre och smaka av först)
3 tsk torkad dragon
lite tamarisoja, salt, svartpeppar
kokosolja och smör att steka i.
Tillbehör

1 knippe sparris
1/2 rödlök
1 msk kokosolja
1/2 msk rödvinsvinäger
50 g feta
salt, svartpeppar

Gör så här

INSTRUKTIONER

Sätt ugnen på 200 gr.
Salta och peppra kotletterna på båda sidorna och bryn i kokosolja (utan smak) och smör.
Lägg över i ugnsform. Stek champinjonerna i samma panna, lägg ovanpå köttet.
Vispa ihop ingredienserna till såsen, häll såsen över.
Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
Finhacka rödlöken och bryt av den hårdaste delen av sparrisen och fräs i kokosolja på låg värme tills sparrisen blivit lagom mjuk. Lägg upp och blanda med lite rödvinsvinäger, salt och peppar. Smula fetaosten ovanpå.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr