Författare: åse falkman fredrikson
6 fjärilskotletter
150 g champinjoner
4 dl creme fraiche
3 dl grädde
5 msk dijonsenap (börja med mindre och smaka av först)
3 tsk torkad dragon
lite tamarisoja, salt, svartpeppar
kokosolja och smör att steka i.
Tillbehör
1 knippe sparris
1/2 rödlök
1 msk kokosolja
1/2 msk rödvinsvinäger
50 g feta
salt, svartpeppar
INSTRUKTIONER
Sätt ugnen på 200 gr.
Salta och peppra kotletterna på båda sidorna och bryn i kokosolja (utan smak) och smör.
Lägg över i ugnsform. Stek champinjonerna i samma panna, lägg ovanpå köttet.
Vispa ihop ingredienserna till såsen, häll såsen över.
Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
Finhacka rödlöken och bryt av den hårdaste delen av sparrisen och fräs i kokosolja på låg värme tills sparrisen blivit lagom mjuk. Lägg upp och blanda med lite rödvinsvinäger, salt och peppar. Smula fetaosten ovanpå.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng