4 portioner
800 gr torskfilé
3 dl matlagningsgrädde
4 msk ajvar relish, valfri styrka
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk hackad dill
2 dl riven ost
salt
citronpeppar
Gör så här:
Låt torsken tina så mycket du hinner, så den värsta vätskan försvinner. Lägg filéerna i en ugnsfast form och salta.
Blanda matlagningsgrädde, ajvar relish, vitlök och dill, salta och peppra och häll blandningen över fisken. Strö över osten och gratinera i 200 grader i ca 25 minuter.
Servera med kokt potatis och grönsaker.
För er Viktväktare:
Mitt WW: Grön 5, Blå 3, Lila 3 per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 12%-ig ost. Lägg till SP för potatisen.
SmartPoints Flex: 3 SP Flex per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 12%-ig ost. Lägg till SP för potatisen.
SmartPoints: 5 SP per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 12%-ig ost. Lägg till SP för potatisen.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng