Placeholder

Fisk med purjo- och äggsås

Ingredienser

250 g torskfilé
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 msk vetemjöl
1 dl mjölk
150 g purjolök
salt
peppar
1 hårdkokt ägg

Gör så här

1. Koka upp vatten och buljongtärning i en traktörpanna. Tärna fisken, hacka purjolöken och lägg ned det i buljongen. Låt sjuda några minuter så att fisken blir vit och fast. Ta upp fisken med en hålslev och lägg åt sidan på ett fat.

2. Vispa ihop vetemjöl och mjölk och rör ned det i buljongen. Koka ihop till önskad konsistens och smaka av.

3. Lägg fisken i såsen och låt allt bli varmt. Hacka ägget och strö det över vid serveringen.

2 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.