400 g djupfryst fiskblock
Sås:
1 msk smör
1,5 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 msk fiskfond
rivet skal av 0,25 citron
1 msk citronsaft
salt, peppar
Strössel:
2 msk persilja
0,5 msk purjolök
rivet skal av 0,75 citron
1. Halvtina fisken så att blocket kan delas i 2 - 3 rejäla bitar. Smält smöret i en liten traktörpanna. Rör i mjölet och vispa ned mjölken till en sås.
2. Koka upp under omrörning och låt koka 3 minuter. Smaka av med fiskfond, citronskal, citronsaft, salt och peppar. Lägg i fiskbitarna och sjud dem 8 - 10 minuter tills fiskköttet blivit vitt rakt igenom.
3. Hacka under tiden persilja och purjolök och blanda till ett strössel tillsammans med resten av citronskalet. Strö över varje portion och servera med potatis eller ris.
3 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng