Placeholder

Fisk i citronsås med strössel

Ingredienser

400 g djupfryst fiskblock

Sås:
1 msk smör
1,5 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 msk fiskfond
rivet skal av 0,25 citron
1 msk citronsaft
salt, peppar

Strössel:
2 msk persilja
0,5 msk purjolök
rivet skal av 0,75 citron

Gör så här

1. Halvtina fisken så att blocket kan delas i 2 - 3 rejäla bitar. Smält smöret i en liten traktörpanna. Rör i mjölet och vispa ned mjölken till en sås.

2. Koka upp under omrörning och låt koka 3 minuter. Smaka av med fiskfond, citronskal, citronsaft, salt och peppar. Lägg i fiskbitarna och sjud dem 8 - 10 minuter tills fiskköttet blivit vitt rakt igenom.

3. Hacka under tiden persilja och purjolök och blanda till ett strössel tillsammans med resten av citronskalet. Strö över varje portion och servera med potatis eller ris.

3 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.