Placeholder

Filégryta med grönpepparsås

Ingredienser

1 fläskfilé
5 schalottenlökar
2 burkar hela champinjoner
eller motsvarande vikt färska
2 tsk hel grönpeppar
3 små vitlöksklyftor
2 msk kött- och vinfond
ca 1 l vatten
maizena till redning
salt
peppar

Gör så här

1. Skär fläskfilén i skivor och bryn dem i stekpanna. Lägg över i en gryta, tjockbottnad, typ gjutjärn. Häll på vatten så att det precis täcker och tillsätt fonden.

2. Mortla grönpepparen fint och tillsätt. Skala och dela schalottenlökarna i mindre bitar och skiva vitlöken fint.

3. Låt grytan bräsera på svag värme ca 1 timme, häll på mer vatten då och då. Tillsätt svampen mot slutet och red av såsen med maizena. Mängden vatten beror på hur mycket sås du vill ha. Smaka av.

4 - 6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr