Placeholder

Festkyckling

Ingredienser

1 kyckling, ca 1 kg, eller
motsvarande mängd kycklingdelar
1 msk smör
saft av 0,5 citron
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl torr vermouth
eller torrt vitt vin
1,5 - 2 dl grädde
200 g vindruvor

Gör så här

1. Dela hel kyckling i portionsbitar och bryn i smör i en stekgryta. Tillsätt citronsaft, salt och peppar och späd med vermouth eller vin.

2. Låt kycklingen eftersteka utan lock ca 10 minuter. Tillsätt grädden och låt eftersteka på svag värme under lock ytterligare ca 15 minuter.

3. Tillsätt halverade och urkärnade druvor och smaksätt med mer salt och peppar. Servera med brynt potatis och sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.