1 kyckling, ca 1 kg, eller
motsvarande mängd kycklingdelar
1 msk smör
saft av 0,5 citron
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl torr vermouth
eller torrt vitt vin
1,5 - 2 dl grädde
200 g vindruvor
1. Dela hel kyckling i portionsbitar och bryn i smör i en stekgryta. Tillsätt citronsaft, salt och peppar och späd med vermouth eller vin.
2. Låt kycklingen eftersteka utan lock ca 10 minuter. Tillsätt grädden och låt eftersteka på svag värme under lock ytterligare ca 15 minuter.
3. Tillsätt halverade och urkärnade druvor och smaksätt med mer salt och peppar. Servera med brynt potatis och sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…