Placeholder

Falukorvslåda med smakrik sås

Ingredienser

500 g falukorv med
hög kötthalt
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk bostongurka
3 dl grädde
0,75 dl chilisås
2 msk finhackad persilja
salt
peppar
1 tomat
3 msk senap
1,5 dl riven ost
2 msk finhackad persilja
och gräslök

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skiva falukorven i 6 - 8 mm tjocka skivor. Stek skivorna frasiga i stekpanna och lägg över i en ugnsfast form. Bred senapen över skivorna och lägg tunt skivad tomat ovanpå. Strö över riven ost.

3. Finhacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i litet olja i en kastrull. Slå på grädde och chilisås. Klicka ned bostongurka och persilja och blanda om ordentligt.

4. Smaka av med salt och peppar och låt sjuda tills såsen tjocknat något. Häll såsen över korven och gratinera tills rätten fått fin färg. Detta tar 15 - 20 minuter. Strö över persilja och gräslök.

5. Servera med ett gott potatismos och en blandad sallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.