500 g falukorv med
hög kötthalt
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk bostongurka
3 dl grädde
0,75 dl chilisås
2 msk finhackad persilja
salt
peppar
1 tomat
3 msk senap
1,5 dl riven ost
2 msk finhackad persilja
och gräslök
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skiva falukorven i 6 - 8 mm tjocka skivor. Stek skivorna frasiga i stekpanna och lägg över i en ugnsfast form. Bred senapen över skivorna och lägg tunt skivad tomat ovanpå. Strö över riven ost.
3. Finhacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i litet olja i en kastrull. Slå på grädde och chilisås. Klicka ned bostongurka och persilja och blanda om ordentligt.
4. Smaka av med salt och peppar och låt sjuda tills såsen tjocknat något. Häll såsen över korven och gratinera tills rätten fått fin färg. Detta tar 15 - 20 minuter. Strö över persilja och gräslök.
5. Servera med ett gott potatismos och en blandad sallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar