Din lyxigaste tomatsås

Ingredienser

Morötter
Selleri
Röd paprika
Vitlök
Gul lök
Tomat (helst ekologisk kvisttomat)
Olivolja
2 burkar krossade tomater
1 burk vatten
2-3 msk tomatpuré
2 tärningar grönsaksbuljong
1 msk balsamico
Salt, svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär alla grönsaker och lök i grova bitar. Lägg på en plåt, ringla över olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen cirka 40 minuter eller tills paprikaskalet är helt svart.

3. Ta ut grönsakerna ur ugnen. Ta bort det svarta skalet från paprikan och skala vitlöken.

4. Placera i en stor kastrull tillsammans med lite vatten så det inte bränns i botten. Tillsätt tomatpuré, balsamico och buljong. Låt puttra ihop.

5. Häll ner krossade tomaterna och lite mer vatten. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra så länge du kan. Helst några timmar. Mata tomatsåsen med vatten ibland om det behövs.

6. Servera t.ex. som den är tillsammans med en fin pasta eller som sås till grillat.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr