2 dl aprikosmarmelad (Den Gamle Fabrik)
2 tsk majsolja
1 tsk currypulver (Santa Maria)
2 krm havssalt
2 krm ättika, 24%
2 krm korianderfrö, mald
2 krm sellerisalt
1 krm vitlökspulver
1 krm paprikapulver
Bara att blanda allt och låt stå och dra en stund i kylskåpet. Klart! Kom ihåg att detta är min dipsås och ingen annans recept.
Barnbarnen och även vi älskar den där currydipsåen som finns att köpa på den världskända hamburgerkedjan med ett stort gult M. I somras så tänkte jag att nu ska jag försöka få till den där såsen och lyckades vid första försöket. Barnbarnen fick komma och smaka och det blev tummen upp direkt. Sedan kom det där pedagogiska momentet när barnbarnen för göra sin egna sås, var och en. De fick mäta upp, lukta och sedan skriva ner receptet och klistra på sin glasburk och ta med hem. De rynkade på näsan när de fick lukta på ättikan, men de stod också att om inte ättikan är med så smakar det inte den currydip som de tycker om. Man kan säga att det är ättikan som är pricken över i:et.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar