Currydip – min kopia av såsen på M

Ingredienser

2 dl aprikosmarmelad (Den Gamle Fabrik)
2 tsk majsolja
1 tsk currypulver (Santa Maria)
2 krm havssalt
2 krm ättika, 24%
2 krm korianderfrö, mald
2 krm sellerisalt
1 krm vitlökspulver
1 krm paprikapulver

Gör så här

Bara att blanda allt och låt stå och dra en stund i kylskåpet. Klart! Kom ihåg att detta är min dipsås och ingen annans recept.

Barnbarnen och även vi älskar den där currydipsåen som finns att köpa på den världskända hamburgerkedjan med ett stort gult M. I somras så tänkte jag att nu ska jag försöka få till den där såsen och lyckades vid första försöket. Barnbarnen fick komma och smaka och det blev tummen upp direkt. Sedan kom det där pedagogiska momentet när barnbarnen för göra sin egna sås, var och en. De fick mäta upp, lukta och sedan skriva ner receptet och klistra på sin glasburk och ta med hem. De rynkade på näsan när de fick lukta på ättikan, men de stod också att om inte ättikan är med så smakar det inte den currydip som de tycker om. Man kan säga att det är ättikan som är pricken över i:et.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.