Chorizo och tomatsås på vitkålsbädd

Ingredienser

1 pkt viktväktarnas chorizo (3 korvar)
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 förpackning krossade tomater
1 dl vatten
Salt
Peppar
Torkad oregano 1 tsk
Torkad basilika 1 tsk
Färsk basilika 10 blad hackade
1 msk smör till stekning

Strimlad vitkål
Grönsaksbuljong 1 liter

Gör så här

Ger 3 portioner.
Skiva chorizon, hacka lök och vitlök.

Hetta upp en stor panna och stek i en matsked smör tills det mjuknat och fått lite färg.

Tillsätt krossade tomater och kryddorna samt en dl vatten.

Låt puttra i en halvtimme på svag värme.

Under tiden, strimla vitkål ca 3 dl per portion och värm upp i buljongen.

Servera med en matsked riven parmesan

En portion ger 6 vv-points. 7 points med parmesan.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.