1 pkt viktväktarnas chorizo (3 korvar)
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 förpackning krossade tomater
1 dl vatten
Salt
Peppar
Torkad oregano 1 tsk
Torkad basilika 1 tsk
Färsk basilika 10 blad hackade
1 msk smör till stekning
Strimlad vitkål
Grönsaksbuljong 1 liter
Ger 3 portioner.
Skiva chorizon, hacka lök och vitlök.
Hetta upp en stor panna och stek i en matsked smör tills det mjuknat och fått lite färg.
Tillsätt krossade tomater och kryddorna samt en dl vatten.
Låt puttra i en halvtimme på svag värme.
Under tiden, strimla vitkål ca 3 dl per portion och värm upp i buljongen.
Servera med en matsked riven parmesan
En portion ger 6 vv-points. 7 points med parmesan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…