Chokladfondant med kolasås

Ingredienser

Fondant:
2 ägg
2 äggulor - (sammanlagt 4 ägg men bara 2 äggulor)
3 msk socker
100 gram smör
100 gram mörkchoklad 70% kakaohalt
3 msk vetemjöl
4 nypor flingsalt

Kolasås:
1 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl ljussirap
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Ställ ugnen på 225 grader.

2. Vispa ägg, äggulor och socker vitt och poröst.

3. Smält smöret och ta bort smöret från plattan, bryt ner den mörka chokladen i smöret och låt smälta under omrörning.
Blanda ihop smörblandningen och äggröran och pudra sist i vetemjölet och blanda till en jämn smet.

4. Smöra ca 12 silikon-muffinsformar eller ca 4 fondant-formar, så att det lossnar sen.

Fyll ca 2/3 form med smet och fördela över flingsaltet. Grädda muffinsformarna i ca 3 min och fondantformarna i ca 7 min.

Kolasås:
1. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och och låt puttra i ca 5 min.

2. Rör i vaniljsocker. Servera med chokladfondanten och dekorera med färska bär.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.