Fondant:
2 ägg
2 äggulor - (sammanlagt 4 ägg men bara 2 äggulor)
3 msk socker
100 gram smör
100 gram mörkchoklad 70% kakaohalt
3 msk vetemjöl
4 nypor flingsalt
Kolasås:
1 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl ljussirap
1 tsk vaniljsocker
1. Ställ ugnen på 225 grader.
2. Vispa ägg, äggulor och socker vitt och poröst.
3. Smält smöret och ta bort smöret från plattan, bryt ner den mörka chokladen i smöret och låt smälta under omrörning.
Blanda ihop smörblandningen och äggröran och pudra sist i vetemjölet och blanda till en jämn smet.
4. Smöra ca 12 silikon-muffinsformar eller ca 4 fondant-formar, så att det lossnar sen.
Fyll ca 2/3 form med smet och fördela över flingsaltet. Grädda muffinsformarna i ca 3 min och fondantformarna i ca 7 min.
Kolasås:
1. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och och låt puttra i ca 5 min.
2. Rör i vaniljsocker. Servera med chokladfondanten och dekorera med färska bär.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar