Cheesecakebotten:
- 170g digestivekex (krossade)
- 125g smör (smält)
- 2 matskedar strösocker
- 230g mjukost
- 3 ägg
- 225g strösocker
- 1/4 mugg starkt NESCAFÉ
- 230ml crème fraiche
- 2 teskedar vaniljsocker
Till kolasåsen:
- Kolasås (samma typ som man lägger på glass)
- Vispgrädde (frivilligt)
1. Värm ugnen till 175°C
2. Smörj en 18 cm bred kakform
3. Blanda kexen, det smälta smöret och 2 matskedar strösocker.
4. Häll ner smeten i kakformen och pressa neråt för att forma cheesecakebasen (2 cm tjock)
5. Grädda i 8 minuter och låt svalna
6. Sänk ugnstemperaturen till 165°C
7. Vispa mjukosten till en fluffig smet i en stor skål. Blanda gradvis ner sockret.
8. Tillsätt ett ägg i taget till smeten och vispa kraftigt
9. Rör ner crème fraichen, NESCAFÉ och vanilj
10. Häll blandningen över den svalnade kexbasen
11. Grädda ner cheesecaken i ugnen i 65 minuter Öppna sedan ugnsluckan i låt cheesecaken stå kvar i ugnen i 15 minuter.
12. Ta ut cheesecaken ur ugnen. Lossa sidorna från kakformsväggen med hjälp av en kniv.
13. Låt svalna i rumstemperatur.
14. Svep in den svalnade kakan i folie och låt stå i kylskåp i 8 timmar.
15. Ta ur cheesecaken ur kakformen före servering. Häll över kolasåsen och tillsätt vispad grädde vid behov.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar