Placeholder

Blommans glutenfria kladdkaka

Ingredienser

3 ägg
3 dl socker
150 g smör
100-150 g mörk choklad
2 ¹/4 dl mjöl(glutenfritt)
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 ½ krm salt

(1 ½ dl kokos + 1 kopp espresso kan tillsättas om man gillar lite chokladbollsmak)

Gör så här

1. Vispa ihop ägg och socker poröst i en skål

2 Smält ihop smöret och chokladen

3. Häll i smör/chokladen i skålen och resten av ingredienserna och vispa ordentligt igenom smeten.

4. Häll smeten i en rund bakform med löstagbar kant.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 25 minuter på 175°C

6. Efter att du tagit ut kakan ur ugnen skall den svalna innan du täcker över med någon folie(plast eller aluminium) och lägger den i kylen. Den smakar bäst efter ett par dagar. Då är hela kakan kladdig och att den är kall gör den lättare att skära i bitar.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.