3 ägg
3 dl socker
150 g smör
100-150 g mörk choklad
2 ¹/4 dl mjöl(glutenfritt)
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 ½ krm salt
(1 ½ dl kokos + 1 kopp espresso kan tillsättas om man gillar lite chokladbollsmak)
1. Vispa ihop ägg och socker poröst i en skål
2 Smält ihop smöret och chokladen
3. Häll i smör/chokladen i skålen och resten av ingredienserna och vispa ordentligt igenom smeten.
4. Häll smeten i en rund bakform med löstagbar kant.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 25 minuter på 175°C
6. Efter att du tagit ut kakan ur ugnen skall den svalna innan du täcker över med någon folie(plast eller aluminium) och lägger den i kylen. Den smakar bäst efter ett par dagar. Då är hela kakan kladdig och att den är kall gör den lättare att skära i bitar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar