Placeholder

Blomkåls- och broccoligratäng med kyckling

Ingredienser

1 blomkålshuvud
1 stånd broccoli
1 kycklingbuljongtärning
500 g kycklingbröstfilé
2 tsk olivolja
1 tsk Herbes de Provence
1 hackad gul lök
2 dl vispgrädde
2 dl riven västerbottenost
1 msk dijonsenap
salt
svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär buketter av blomkål och broccoli och koka med kycklingbuljongtärningen i vattnet ca 3 minuter. Häll av vattnet.

3. Lägg kål och broccoli i en ugnsfast form. Skär kycklingen i medelstora bitar. Stek några minuter i olja med örter, salt, svartpeppar och lök.

4. Tillsätt grädde, crème fraîche, riven ost, senap, salt och svartpeppar. Koka upp. Häll såsen över broccolin och gratinera ca 15 minuter.

5. Garnera med timjan och servera med grönsallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr