Placeholder

Bjudkyckling med parmesanost

Ingredienser

600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
0,5 tsk socker
150 g riven parmesanost
3 dl vispgrädde
1 dl basilikablad
salt
peppar
100 g småtomater

Servering:
kokt ris
sallad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala, dela och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Fräs all lök i smör i en stekpanna. Krydda med socker, salt och peppar. Dela varje kycklingfilé på längden.

3. Lägg dem på rad i en smord form. Krydda med salt och peppar. Blanda parmesanost och grädde och häll över kycklingen.

4. Lägg på löken och sist strimlad basilika. Baka i ugn ca 30 minuter tills kycklingen är klar. Strö över halverade tomater och servera med ris och sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.