600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
0,5 tsk socker
150 g riven parmesanost
3 dl vispgrädde
1 dl basilikablad
salt
peppar
100 g småtomater
Servering:
kokt ris
sallad
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala, dela och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Fräs all lök i smör i en stekpanna. Krydda med socker, salt och peppar. Dela varje kycklingfilé på längden.
3. Lägg dem på rad i en smord form. Krydda med salt och peppar. Blanda parmesanost och grädde och häll över kycklingen.
4. Lägg på löken och sist strimlad basilika. Baka i ugn ca 30 minuter tills kycklingen är klar. Strö över halverade tomater och servera med ris och sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng