INGREDIENSER (4 PERSONER)
- 500g blandfärs
-250g champinjoner
-5 dl matlagningsgrädde
-10-12 st medelstor potatis (Fast sort)
-Grillkrydda (Knorr kött & grillkrydda)
-Salt & Vitpeppar
GÖR SÅ HÄR:
1. Tvätta potatisen och behåll skalet på. Skiva potatisen i klyftor. Smörj in en ugnspanna med olivolja och smör. Sätt in potatisen på 175 grader och kör i 20-25 minuter, eller till potatisen blir härligt knaprig
2. Tryck ut färsen i små biffar. Krydda biffarna rikligt med kött & grillkryddan. Stek i smör på medelhög värme tills de fått fin färg på båda sidor.
3. Lägg biffarna i en ugnsform. Hacka champinjoner i skivor och lägg i samma panna som du tidigare stekt biffarna i.
4. Stek champinjonerna på medelhög värme till de blivit mjuka och fått härlig färg, tillsätt därefter matlagningsgrädden i pannan.
5. smaksätt med vitpeppar och salt. Slå i redning så att såsen tjocknar till något.
6. Häll över champinjonstuvningen över biffarna i formen och sätt in de i ugnen i cirka 10 minuter tillsammans med potatisen.
7. Servera med en god sallad till.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…