INGREDIENSER (4 PERSONER)
- 500g blandfärs
-250g champinjoner
-5 dl matlagningsgrädde
-10-12 st medelstor potatis (Fast sort)
-Grillkrydda (Knorr kött & grillkrydda)
-Salt & Vitpeppar
GÖR SÅ HÄR:
1. Tvätta potatisen och behåll skalet på. Skiva potatisen i klyftor. Smörj in en ugnspanna med olivolja och smör. Sätt in potatisen på 175 grader och kör i 20-25 minuter, eller till potatisen blir härligt knaprig
2. Tryck ut färsen i små biffar. Krydda biffarna rikligt med kött & grillkryddan. Stek i smör på medelhög värme tills de fått fin färg på båda sidor.
3. Lägg biffarna i en ugnsform. Hacka champinjoner i skivor och lägg i samma panna som du tidigare stekt biffarna i.
4. Stek champinjonerna på medelhög värme till de blivit mjuka och fått härlig färg, tillsätt därefter matlagningsgrädden i pannan.
5. smaksätt med vitpeppar och salt. Slå i redning så att såsen tjocknar till något.
6. Häll över champinjonstuvningen över biffarna i formen och sätt in de i ugnen i cirka 10 minuter tillsammans med potatisen.
7. Servera med en god sallad till.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng