Baconlindad kycklingfilé i krämig cidersås

Ingredienser

Linda in kycklingen i bacon så blir den extra saftig och god. Servera med en krämig cidersås och klyftpotatis. Festligt och gott!

Baconlindad kyckling
– 600 g kycklingbröstfiléer, 4 filéer
– salt, peppar
– ½ äpple
– 140 g bacon, 8 skivor
– smör till stekning
Cidersås
– ½ äpple
– 1 schalottenlök
– 1 msk smör
– 1½ dl vatten och sky
– 1 msk konc kycklingfond
– 1½ dl torr äppelcider
– 2 dl vispgrädde
– 1½ msk majsstärkelse
– salt och peppar, valfri pepparsort
– 1 nypa strösocker
– ½ tsk torkad rosmarin
Servering
– klyftpotatis
– sallad

Gör så här

Dela kycklingfiléerna på längden, det ska bli 8 stycken. Salta och peppra runtom. Kärna ur och skär äppelhalvan i tunna skivor. Lägg ett par skivor på en filé och linda runt en baconskiva. Fäst ev med tandpetare. Upprepa med samtliga filéer.
2. Stek filéerna runtom i smör. Lägg åt sidan. Häll lite vatten i stekpannan. Sila ner stekskyn i en måttkanna. Spara till såsen.
3. Cidersås: Kärna ur äppelhalvan och skala löken. Skär smått. Fräs i smöret i en kastrull. Tillsätt vatten i måttkannan med steksky tills det mäter 1½ dl. Häll ner i kastrullen och tillsätt fond, cider och grädde. Låt koka upp och sedan sjuda ett par minuter.
4. Red med stärkelsen utrörd i lite kall vätska. Koka upp såsen igen och låt sjuda en liten stund. Smaka av med salt, peppar, socker och rosmarin. Mixa slätt med stavmixer för en slät konsistens.
5. Häll över såsen i stekpannan och lägg i filéerna. Värm på och låt sjuda ca 15 min, eller tills filéerna är klara i mitten. Servera med klyftpotatis och sallad.

Energi
2292 kJ (548 kcal)
Fett
34 g
Kolhydrater
10,4 g
Protein
48 g

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.