1 stor färsk kyckling,
hel eller i delar
1 hackad gul lök
citron
salt
vitpeppar
0,5 - 1 tsk dragon
100 g lättrökt fläsk i strimlor
2 msk smör
4 tomater
ca 2 dl buljong
1 burk majskorn
1 pkt djupfrysta små ärter
1. Stycka kycklingen i 6 - 8 bitar eller använd kycklingdelar redan från början. Gnid in bitarna med citron, salt och peppar. Strö också över litet finstött dragon, en fin krydda till kyckling. Bryn bitarna vackert gyllenbruna i en gryta.
2. Fräs upp fläskstrimlorna med den hackade löken och blanda ned dem i grytan. Tillsätt också de skalade tomaterna.
3. Späd med buljong och låt det hela puttra under lock på svag värme ca 20 minuter. Rör försiktigt ned de avrunna majskornen och ärterna mot slutet.
4. Smaka av grytan och krydda mer om det behövs. Servera den doftande, goda grytan rykande het med potatis eller ris och en god sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…