Vitlök (4 Klyftor)
Gullök (1½-2 st)
Chilipeppar
Kapris (160 G Avrunnen) + ½ Av Vätska
Olivolja (Till Bryning)
Grönsaksbuljong ( 2 Tärningar)
Basilika (torkad, 1-2 msk )
Vitt Vin (3-5 dl) Ca ½ Flaska
1 liter Grädde
1 Liter Mjölk
½ Liter Vatten
1 Lime (skal + Saft)
Basilika Pasta (Mixad Basilika Med Olja) (1-2 Msk
Salt O Peppar
6-7 Brk Tonfisk + Lite Av Vätskan (I Vatten)
1. Koka pastan, ej helt klar, kyl snabbt ner (om ni ej ska äta på en gång
2. Fräs vitlök, gullök, chilipeppar, kapris, grönsaksbuljong o torkade basilikan. När börjat fått färg, mixa! (Slätt)
3. Häll på vatten
4. Håll på vin. Låt koka upp.
5. Häll i grädde
6. Häll i mjölk
7. Hacka kapris hastigt lägg i såsen.
8. Riv lime o pressa ur saften. Lägg i såsen
9. Lägg i basilika pastan, avsluta med tonfisk
10. Tänk på göra såsen lite tjockare än normalt, red såsen vid behov.
11. Blanda i pastan, i såsen, låt koka ihop tills pastan blir klart och varm.
12. Servera!
Servera gärna med toppning av en ganska generös "boll" med persilja och vitlöksbröd.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st