Placeholder

Ajvarjärpar med kall sås

Ingredienser

Järpar:
1 kg blandfärs
1 ägg
salt
peppar
4 - 6 msk ajvar

Sås:
5 dl crème fraîche eller
turkisk yoghurt
salt
peppar
1 pressad vitlöksklyfta
4 - 6 msk ajvar, styrka efter smak

Gör så här

1. Börja med såsen. Rör ihop och ställ kallt några timmar före servering.

2. Rör ihop färsen till järparna och forma till avlånga köttbullar. Bryn dem klara i smör.

3. Servera med t ex potatismos och en sallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.