Placeholder

Ädelostbiffar med svampsås

Ingredienser

Biffar:
500 g nötfärs
0,5 riven lök
1 ägg
0,5 dl grädde
140 g grovt riven ädelost
2 msk kalvfond
1 krm peppar
2 tsk dijonsenap

Svampsås:
200 g champinjoner
3 dl grädde
2 dl crème fraîche
salt
nymalen svartpeppar
1 tsk worcestershiresås
1 msk soya
1,5 dl vatten
2 msk kalvfond
2 tsk svartvinbärsgelé
1 tsk dijonsenap
smör till stekning

Gör så här

1. Blanda ingredienserna till biffarna och forma smeten till ca 6 biffar. Stek i smör tills de fått fin färg och är helt genomstekta.

2. Skär champinjonerna i kvartar och fräs dem i smör på medelvärme. Tillsätt övriga ingredienser till såsen. Låt koka ihop och reducera tills konsistensen är tjock och såsig. Det tar ca 15 - 20 minuter.

3. Servera biffarna med såsen, en god sallad och valfritt tillbehör, t ex klyftpotatis.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr