Biffar:
500 g nötfärs
0,5 riven lök
1 ägg
0,5 dl grädde
140 g grovt riven ädelost
2 msk kalvfond
1 krm peppar
2 tsk dijonsenap
Svampsås:
200 g champinjoner
3 dl grädde
2 dl crème fraîche
salt
nymalen svartpeppar
1 tsk worcestershiresås
1 msk soya
1,5 dl vatten
2 msk kalvfond
2 tsk svartvinbärsgelé
1 tsk dijonsenap
smör till stekning
1. Blanda ingredienserna till biffarna och forma smeten till ca 6 biffar. Stek i smör tills de fått fin färg och är helt genomstekta.
2. Skär champinjonerna i kvartar och fräs dem i smör på medelvärme. Tillsätt övriga ingredienser till såsen. Låt koka ihop och reducera tills konsistensen är tjock och såsig. Det tar ca 15 - 20 minuter.
3. Servera biffarna med såsen, en god sallad och valfritt tillbehör, t ex klyftpotatis.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng