Pannacotta

Pannacotta är en traditionell italiensk efterrätt med ljuvlig smak, som går att variera i det oändliga. Förbered gärna pannacotta dagen innan du ska servera den. När det är dags att äta är det bara att ta fram ur kylen och garnera med bär eller skuren frukt.

En klassisk dessert

Denna klassiska pudding betyder kokad grädde på italienska (panna cotta), något som skvallrar om tillagningsmetoden. Pannacotta görs genom att sjuda grädde, mjölk, socker, vanilj och gelatin. Blandningen ska sedan svalna och stelna i formar, något som tar minst två till tre timmar.

Det finns många sätt att smaksätta pannacotta på. Pannacotta med vanilj är en klassiker, men testa gärna att variera smaken genom att tillsätta exempelvis choklad, saffran, kaffe, kanel, kokos, kardemumma eller honung. Pannacotta med lakrits är ett annat poplärt recept.

Det går också att göra lite fettsnålare varianter av pannacotta genom att ersätta grädden med kesella eller matlagningsgrädde.

Pannacotta kan även göras med salta smaker och blir då till fantastiska smårätter att bjuda gästerna på. Testa exempelvis pannacotta med löjrom eller sill nästa gång du vill bjuda på en enkel och garanterat uppskattad förrätt.

Recept med pannacotta

Skumtomtepannacotta

Klipp eller skär skumtomtarna i mindre bitar. Koka upp grädden, lägg ner godiset och rör…

Vegansk vaniljpannacotta

Blanda havregrädde med gelésocker, vaniljpulver och citronjuice. Koka upp i en kastrull på medelvärme och…

Chokladpannacotta

Gör så här: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Häll resterande ingredienser i en…

Dajmpannacotta

Lägg gelatinblad i vatten ca 5 min, sjud upp grädden, skär ett snitt i vaniljstången,…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.