Pannacotta toppad med hallongéle och chokladmousse

Ingredienser

Ingredienser

Till vaniljpannacottan:
vispgrädde 4 deciliter
socker 3 matskedar
vanilj, extrakt eller pulver 0.5 tesked
gelatinblad, blötlagda i kallt vatten 2

Till hallongélen:
hallon, frysta eller färska 2 deciliter
socker 2 matskedar
gelatinblad, blötlagt i kallt vatten 1

Till chokladmoussen:
vispgrädde 3 deciliter
äggula 1
äggvita 1
muscovadosocker 1 matsked
hackad mörk choklad 150 gram

Till chokladhjärtan:
blockchoklad 50 gram

Gör så här

40 min Dessert 4 port.
Skriv ut
Spara
Gilla (2) Inköpslista
Gör så här
1
Börja med pannacottan: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 3 minuter.

Tillsätt grädde, socker och vaniljpulver i en kastrull. Koka upp. Stäng av värmen. Krama vattnet ur gelatinbladen och vispa ner ett åt gången i gräddblandningen.

Låt svalna något och häll sedan pannacottanmixen i 4 glas. Kom ihåg att inte fylla glasen alltför mycket eftersom du ska toppa med hallongéle och chokladmousse.

Ställ i kylskåp och låt stå kallt i ca 4 timmar innan du lägger på resten av toppingarna.

2
Hallongéle: Blötlägg gelatinet i kallt vatten i några minuter. Häll hallon och socker i en kastrull på medelvärme. Låt koka ihop tills hallonen är mjuka, rör om till en jämn kompott.

Stäng av värmen och tillsätt gelatinbladet och rör om tills det har smält. Låt svalna helt. Placera sedan kompotten ovanpå pannacottan och sprid ut den försiktigt så att den täcker hela glaset till kanterna. Ställ tillbaka i kylskåpet.

3
Chokladmousse: Rör ihop 1 dl grädde, 1 äggula och muscovadosocker i en kastrull, värm i 2 minuter på medelvärme, sänk sedan värmen och rör hela tiden tills det tjocknar något. Slå av värmen och tillsätt den hackade chokladen och rör om tills allt är smält. Låt svalna helt.

Vispa resten av grädden i en skål och äggvitan i en annan skål tills det blir fluffigt. Vänd försiktigt ner chokladkrämen i vispgrädden och vänd sedan ner fluffiga äggvitan tills det blir en mousse, vispa inte.

Placera chokladmoussen över hallongélen, använd en spritspåse för finare resultat.

Förvara i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering. Garnera med några färska hallon och choklad hjärtan.

4
Att göra chokladhjärtan: Smält choklad och låt svalna. Använd en liten spritspåse eller gör en av ett bakplåtspapper och fyll det med choklad.

Lägg en bit bakplåtspapper på ett bord och spritsa chokladhjärtan på papperet. Låt svalna helt innan du tar bort dem. Perfekt dekoration!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.