Vitvinsrisotto med karl-johansvamp

Ingredienser

Ingredienser

500 g Karl-Johansvamp
4 skivor lufttorkad skinka
2 st vitlöksklyftor
4 msk hackad persilja
2 msk olivolja
2 msk smör
1 tsk torkad mejram
0,5 tsk chiliflakes
1 dl vitt torrt vin

Risotto

2 tärningar kyckling eller grönsaksbuljong, alt 3 msk fond på flaska
1 liten lök
3 msk smör
3 dl risottoris, rundkornigt
riven parmesan

Gör så här

1. Rensa svampen och dela den.

2. Tärna skinkan smått, skala och hacka vitlöken. Hacka persiljan.

3. Hetta upp olivoljan och smöret i en gryta eller stekpanna. Fräs svampen, skinkan och vitlöken några minuter. Lägg i mer svamp, persiljan, mejramen och chiliflakesen och fräs ytterligare några minuter.

4. Häll i det vita vinet och låt puttra 15 minuter på låg värme under lock.

5. Så till Risotton: Koka upp 1 liter vatten med buljongtärningarna/foden. Håll soppan varm.

6. Skala och hacka löken fint. Fräs löken i 1 msk av smöret i en stor kastrull. Det ska bara mjukna, ej bli brynt.

7. I med riset och fräs lite medan du rör om. I med vinet och låt det mesta koka bort. RÖR!

8. Häll på buljongen någon dl i taget, och fortsätt rör. Riset är klart när det mjuknat men fortfarande har en fast kärna. Det tar ca 15 min och all buljong kanske inte går åt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.