Ingredienser
500 g Karl-Johansvamp
4 skivor lufttorkad skinka
2 st vitlöksklyftor
4 msk hackad persilja
2 msk olivolja
2 msk smör
1 tsk torkad mejram
0,5 tsk chiliflakes
1 dl vitt torrt vin
Risotto
2 tärningar kyckling eller grönsaksbuljong, alt 3 msk fond på flaska
1 liten lök
3 msk smör
3 dl risottoris, rundkornigt
riven parmesan
1. Rensa svampen och dela den.
2. Tärna skinkan smått, skala och hacka vitlöken. Hacka persiljan.
3. Hetta upp olivoljan och smöret i en gryta eller stekpanna. Fräs svampen, skinkan och vitlöken några minuter. Lägg i mer svamp, persiljan, mejramen och chiliflakesen och fräs ytterligare några minuter.
4. Häll i det vita vinet och låt puttra 15 minuter på låg värme under lock.
5. Så till Risotton: Koka upp 1 liter vatten med buljongtärningarna/foden. Håll soppan varm.
6. Skala och hacka löken fint. Fräs löken i 1 msk av smöret i en stor kastrull. Det ska bara mjukna, ej bli brynt.
7. I med riset och fräs lite medan du rör om. I med vinet och låt det mesta koka bort. RÖR!
8. Häll på buljongen någon dl i taget, och fortsätt rör. Riset är klart när det mjuknat men fortfarande har en fast kärna. Det tar ca 15 min och all buljong kanske inte går åt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…