Vitlökskycklinggryta

Ingredienser

Till 4-5 portioner behöver du:
500 g kycklingfilé
1 stor lök (2 dl hackad)
4-6 vitlöksklyftor (eller efter smak)
2 x 400 g skivade champinjoner på burk (2 burkar a 400 g)
4 tsk olja
1 kycklingbuljongtärning
1 msk soja
1 msk majsstärkelse
5 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
salt
peppar

Gör så här

Gör så här:
Öppna champinjonburkarna och häll spadet i ett glas, för att använda senare. Fräs champinjonerna utan fett eller vätska tills de är torra i en kastrull eller traktörpanna. Finhacka under tiden lök och vitlök. Tillsätt 2 tsk olja i de torra champinjonerna, rör om, häll i lök och vitlök och fräs ihop på medelhög värme. Salta och peppra. Häll över i en bunke och ställ åt sidan.

Tärna kycklingen, fräs kycklingen i resten av olja tills den får färg och häll tillbaka champinjonerna i kastrullen. Lös upp buljongtärningen i 1 dl hett vatten och häll ner i kastrullen. Tillsätt matlagningsgrädden, sojan och hälften av champinjonspadet. Koka ihop ca 5 minuter. Blanda ner majsstärkelsen i resterande champinjonspad och häll ner i kastrullen. Kok ihop ett par minuter, tills man får en krämig konsistens. Och smaka av med salt och peppar.

Servera med nykokt pasta och fräscha grönsaker.

För er viktväktare:

Mitt WW: Grön 4, Blå 3, Lila 3 per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta.

Smartpoints Flex: 3 SP Flex per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta.

Smartpoints: 4 SP per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.