Vitkålsgratäng med köttfärs

Ingredienser

Vitkåls- och köttfärsgratäng

600 gr nötfärs

ca 2 liter strimlad vitkål

1 gul lök

några vitlöksklyftor

2 dl matlagningsgrädde

200 gram riven ost

salt, peppar och chiliflakes

Gör så här

Gör så här:

Bryn färsen, krydda på önskat sätt, ställ åt sidan.

Strimla ner kålen och hacka både gul och vit lök.

Bryn kålen och löken lätt så de vattnar av sig och blir mjuka.

Krydda med salt, peppar och chiliflakes.

Blanda ner köttfärsen i kålblandningen, häll över grädden och låt sjuda ihop ett par minuter.
Häll över kål- och köttfärsblandningen i en ugnssäker form och lägg på osten.

Grädda mitt i ugnen, 20-25 minuter på 225 grader.

Gratängen ska bubbla upp och få fin färg – sen är den färdig att avnjutas!

Viktväktare: Nötfärs 5 % 13 sp, Milda mini mat 4 % 5 sp, Arla köket riven mager ost 12 % 13 sp = 31 sp för hela gratängen. Jag tycker den är lagom till 6 personer och då får du en portion för dryga 5 sp.

Testa nu denna, så god!!

Kram Annika

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.