Placeholder

Vitchokladkakor med hasselnötter

Ingredienser

4,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
200 g rumstempererat smör
100 g hackad vit choklad
äggvita till pensling

Garnering:
0,5 dl hackade hasselnötter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Arbeta samman vetemjöl, socker, smör och hackad vit choklad till en deg och låt den vila kallt 30 minuter. Rulla ut till fingertjocka längder som skärs i 5 cm långa bitar.

3. Pensla bitarna med äggvita och doppa dem i hackade hasselnötter. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

4. Låt kakorna svalna på galler. Förvaras torrt.

Ca 20 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr