4,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
200 g rumstempererat smör
100 g hackad vit choklad
äggvita till pensling
Garnering:
0,5 dl hackade hasselnötter
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Arbeta samman vetemjöl, socker, smör och hackad vit choklad till en deg och låt den vila kallt 30 minuter. Rulla ut till fingertjocka längder som skärs i 5 cm långa bitar.
3. Pensla bitarna med äggvita och doppa dem i hackade hasselnötter. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
4. Låt kakorna svalna på galler. Förvaras torrt.
Ca 20 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng