Placeholder

Vit kladdkaka med cheesecaketopping

Ingredienser

200 g smör
200 g vita chokladknappar
4 ägg
2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl

Topping:
100 g rumsvarmt smör
200 g Philadelphiaost
0,5 dl karamelliserad mjölk

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smör och choklad i en kastrull på spisen på svag värme. Rör ned resten av ingredienserna och vänd ned smeten i en smord och bröad rund form på ca 24 cm.

3. Grädda i mitten av ugnen 20 - 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stadgar sig efter 3 - 4 timmar i kylskåp.

4. Topping:
Vispa ihop rumsvarmt smör med Philadelphiaost och kolakräm tills du har en slät smet. Fördela detta över den kalla kakan och toppa med bär.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.