120 g vit choklad
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
1,5 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
150 - 200 g rabarber
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en springform.
2. Skär rabarbern i tunna skivor, ca 0,5 cm. Ställ åt sidan. Smält smöret och tillsätt chokladen i mindre bitar. Rör om tills allt blandat.
3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker för hand ett par minuter. Rör ned chokladblandningen i äggsmeten och vänd sist i vetemjölet.
4. Häll smeten i formen och fördela rabarbern över kakan. Grädda mitt i ugnen 12 - 15 minuter. Låt svalna och ställ den i kylen en stund före servering.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar