120 g vit choklad
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
1,5 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
150 - 200 g rabarber
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en springform.
2. Skär rabarbern i tunna skivor, ca 0,5 cm. Ställ åt sidan. Smält smöret och tillsätt chokladen i mindre bitar. Rör om tills allt blandat.
3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker för hand ett par minuter. Rör ned chokladblandningen i äggsmeten och vänd sist i vetemjölet.
4. Häll smeten i formen och fördela rabarbern över kakan. Grädda mitt i ugnen 12 - 15 minuter. Låt svalna och ställ den i kylen en stund före servering.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng