Placeholder

Vinbärskaka med vit choklad

Ingredienser

150 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk mjölk
2 tsk vaniljsocker
röda vinbär
litet riven vit choklad
att strö över

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 21 cm.

2. Vispa smör och socker pösigt. Rör i ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i smeten.

3. Tillsätt sist mjölken och häll sedan smeten i formen. Strö över bären och om du har svårt för syran kan du även strö över litet socker.

4. Strö vit choklad över ytan direkt efter gräddning.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.