Placeholder

Vinbärskaka med vit choklad

Ingredienser

200 g vit choklad
250 g smör
3,5 dl socker
4 ägg
200 g malen sötmandel
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl röda vinbär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.

2. Låt vit choklad och smör smälta tillsammans och var försiktig med värmen så den inte skär sig. Rör blandningen till en slät smet och låt svalna något.

3. Vispa ned socker och ägg i smeten. Vänd ned de malda mandlarna och mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i långpannan och fördela vinbären ovanpå smeten.

4. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme eller tills den känns torr. Servera med vispad grädde och röda vinbär.

Ca 20 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.