200 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil
rivet skal och saft av 1 citron
2 msk sesamfrön
2 msk ströbröd
250 g repade vinbär
Garnering:
1 pkt vinbär, frysta eller färska
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1,5-liters sockerkaksform väl med sesamfrön och ströbröd.
2. Rör smör och socker vitt och pösigt och rör ned äggen, ett i taget. Blanda i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ned det i äggsmeten.
3. Tillsätt gräddfil samt skal och saft av citron.
4. Fördela hälften av smeten i formen, strö på hälften av bären, sedan resten av smeten och de sista bären. Tryck till lätt.
5. Grädda i nedre delen av ugnen 50 - 60 minuter. Pröva med sticka. Låt kakan svalna innan den stjälps upp.
4 - 8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…