Vildsvinskorv med curry

Ingredienser

800 g kött grovmalen. Saltas dagen innan i grova bitar innan malning
20-25 g salt, aanvänd nitrit för fin färg samt bättre hållbarhet
200 g späck (tamgris) grovmalen och sedan fryst. Blandas fryst då är det lättare att få en fin fördelnin
nymalen peppar
2 äpplen i tärningar torkade
(i ugn ca 20 minuter 140°C)
1 msk vitlök
1 msk kummin
1,5 msk spiskummin
2 msk curry
2 msk potatismjöl för fastare konsistens

Gör så här

Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets.

Håll alla ingredienser verkligen kallt 2-4°c. Allt blandas fort så att tempen inte kommer över 5 °c.

Fälster:
Grisfjälster (grövre) eller fårfjälster (tunna).

Svenska Viltmatakademin vill värna jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt. www.viltmatakademin.se

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Korv stroganoff extra allt

En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.