800 g kött grovmalen. Saltas dagen innan i grova bitar innan malning
20-25 g salt, aanvänd nitrit för fin färg samt bättre hållbarhet
200 g späck (tamgris) grovmalen och sedan fryst. Blandas fryst då är det lättare att få en fin fördelnin
nymalen peppar
2 äpplen i tärningar torkade
(i ugn ca 20 minuter 140°C)
1 msk vitlök
1 msk kummin
1,5 msk spiskummin
2 msk curry
2 msk potatismjöl för fastare konsistens
Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets.
Håll alla ingredienser verkligen kallt 2-4°c. Allt blandas fort så att tempen inte kommer över 5 °c.
Fälster:
Grisfjälster (grövre) eller fårfjälster (tunna).
Svenska Viltmatakademin vill värna jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt. www.viltmatakademin.se
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Korv stroganoff extra allt
En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk