Vegansk schnitzel, klyftpotatis och majonnäs.

Ingredienser

1 kg potatis
1/2 dl olja
smulade örtkryddor
2 förp vegetariska schnitzlar (à 200 g)
olja
salt & peppar

Gör så här

Receptet är för 4 personer.

1. Sätt din ugn på 225 grader och gör i ordning dina potatisar i lagom stora klyftor.

2. Häll på olja i en ugnsfast plåt där potatisarna får plats i ett lager. Se till att alla potatisar är täckta av olja, häll sedan på salt, några nypor örtkryddor och peppar över alltihopa.

3. Skjuts in i ugnen i ca 30-40 minuter beroende på hur snabb din ugn är.
Håll ögonen öppna och så fort du ser att din klyftpotatis har en vacker gyllene färg så är det färdigt.

4. Under tiden steker du schnitzeln i olja med salt och peppar.

Tillbehör: Servera med majonnäs och en lättare sallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr