1 kg potatis
1/2 dl olja
smulade örtkryddor
2 förp vegetariska schnitzlar (à 200 g)
olja
salt & peppar
Receptet är för 4 personer.
1. Sätt din ugn på 225 grader och gör i ordning dina potatisar i lagom stora klyftor.
2. Häll på olja i en ugnsfast plåt där potatisarna får plats i ett lager. Se till att alla potatisar är täckta av olja, häll sedan på salt, några nypor örtkryddor och peppar över alltihopa.
3. Skjuts in i ugnen i ca 30-40 minuter beroende på hur snabb din ugn är.
Håll ögonen öppna och så fort du ser att din klyftpotatis har en vacker gyllene färg så är det färdigt.
4. Under tiden steker du schnitzeln i olja med salt och peppar.
Tillbehör: Servera med majonnäs och en lättare sallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng