Vegansk kladdkaka

Ingredienser

125 g mjölkfritt smör
0.5 dl valfri grädde (jag körde sojagrädde denna gång)
2.5 dl strösocker
2.25 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Gör så här

Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform, 22 cm, ställ åt sidan.
Smält smöret och tag av från värmen. Rör ner grädden.
Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 25 minuter.
När du tar ut kakan så kommer den att bubbla lite, låt svalna en aning innan du ställer kakan i frysen i 1 h. Tag ut och servera rumsvarm eller lite kall.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr