Vegansk kladdkaka

Ingredienser

3,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,25 dl vatten
1 dl kakao
150 g mjölkfritt margarin
2 msk agavesirap
3 tsk vaniljsocker
1 krm salt + veganskt smör och ströbröd eller kokosflingor (till formen)

Gör så här

SÅ HÄR GÖR DU:

1. Sätt ugnen på 175°C
2. Smörj en form och smeta in kanterna med ströbröd (eller kokosflingor). Tycker du att ströbrödet är en ful dekoration kan du istället smörja in formen med kakao. Då blir vegan kladdkakan jämn och fin med bruna kanter.
3. Smält det veganska smöret, och rör ner agavesirapen och vattnet.
4. Blanda i socker, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Tillsätt blandningen med margarinet, vattnet, och agavesirapen.
5. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 25 min, beroende på hur kladdig eller fast du vill att din veganska kladdkaka ska vara.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.