1 msk mjölkfritt matfett
13 st kryddpepparkorn
5 st lagerblad
2 msk vetemjöl
1 l vatten
1,5 msk kinesisk soja
1,5 msk schalottenlöksfond
2 paket oumph
salt och svartpeppar
3 st morötter
3 st gula lökar
Tillbehör
potatis
inlagda rödbetor
persilja
Receptet är för 4 personer.
1. Värm upp en stor gryta och smält matfettet.
2. Rör ner hela kryddpepparkorn, lagerblad och mjöl i matfettet och låt fräsa någon minut på låg värme utan att det tar färg.
3. Tillsätt vatten, soja, schalottenlöksfond, oumph, salt och peppar efter smak.
4. Låt koka under lock i 1 timme.
5. Skala under tiden morötter och lök. Skär morötterna i ca 2-3 cm stora bitar och dela lökarna på hälften eller i kvartar beroende på storlek. Behåll roten kvar så håller de ihop.
6. Bryn morötter och lök på hög värme i en stekpanna i lite matfett. Salta och peppra.
7. När grytan kokat en timme, smaka av med salt och peppar och lägg ner grönsakerna i grytan. Koka 10 minuter till, smaka av igen.
Tillbehör: Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor, garnera med persilja.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…