Vegansk chokladkaka

Ingredienser

Vegansk chokladkaka
(78) Röster
Portioner: 9 rejäla bitar
Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ingredienser:
Chokladkaka
180 g vetemjöl (3 dl)

200 g socker (2,25 dl)

20 gram kakao (0,5 dl)

0,5 tsk salt

1 tsk espressopulver (om man vill)

1 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljpasta eller vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)

1 msk vinäger (vit eller äppelcider)

0,75 dl vegetabilisk olja (mat, solros, majs eller raps ex)

2,25 dl kaffe

Glasyr
250 gram mörk choklad, minst 60% kakaohalt (kolla extra noga att den är vegansk om det är viktigt för dig, men många av de vanliga sorterna av mörk choklad är det)

1,5 dl hett kaffe (eller havremjölk, eller kokosmjölk om du hellre vill)

Gör så här

Instruktioner:
Chokladkaka
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) och klä en bakform, ca 20×20 cm, med bakplåtspapper.

2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

3. Blanda alla blöta ingredienser i en annan skål.

4. Häll i de blöta ingredienserna i de torra och rör om till en smet.

5. Häll smeten i formen och baka i ca 25 minuter. Känn med en sticka, den ska vara torr, men det får gärna vara några kletiga smulor på. Annars blir den för torr.

6. Låt kakan svalna helt.

Glasyr
1. Hacka chokladen fint och lägg i en skål.

2. Häll hett kaffe över chokladen och rör tills allt är smält.

3. Låt glasyren svalna tills den är i bredbar konsistens. Bred den då över den svalnade kakan, strö på lite havssalt och skär upp i rutor.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.