Vegansk Chokladbollskladdkaka (från ’Sweet and Simple’)

Ingredienser

KLADDKAKA

200 g mjölkfritt smör

4,5 dl socker

1 msk vaniljsocker

1 dl kakao

1 dl vetemjöl

1 dl mjölkfri matlagningsgrädde

CHOKLADBOLL

200 g mjölkfritt smör

2 dl socker

2 msk vaniljsocker

6 msk kakao

6 dl havregryn

5 msk starkt kaffe

1,5 dl pärlsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret.

3. Rör ihop alla ingredienser.

4. Smöra och bröa en form.

5. Grädda ca 20-30 min. Kakan ska vara kladdig. In med kakan i frysen en stund.

CHOKLADBOLLAR

6. Knåda ihop alla ingredienser eller vispa upp med elvisp.

7. Tryck ut smeten på kladdkakan. Strö över pärlsocker

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.