75 g smör
3 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 dl frysta blåbär
+ potatismjöl
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en springform, ca 24 cm.
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned vetemjöl och vaniljsocker. Rör ned det smälta, avsvalnade smöret. Häll smeten i formen.
3. Blanda de frysta bären med potatismjöl och fördela dem över smeten. Grädda långt ned i ugnen ca 30 minuter.
4. Servera kakan med t ex vaniljvisp.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar