Jag fick den här kakan först i Frankrike för mer än 30 år sedan. Vi beställde kakan, tog den första biten, tittade på varandra ... och blev helt tysta.
Detta var utan tvekan den bästa chokladkakan vi någonsin smakat.
Efter mycket försök har jag lyckats återskapa receptet. Denna kaka är verkligen den bästa chokladkakan jag någonsin har ätit. Den är så mjuk och saftig att den smälter på tungan och chokladsmaken är god och rund samtidigt som den smakar av mycket läcker choklad. Det är lätt att göra också.
Du hittar den i boken Franciskas frestande kakor, tillsammans med receptet på resten av de allra bästa kakorna jag känner till.
Världens bästa chokladkaka
6-8 personer
4 ägg
75 g Muscavadosocker eller mörkt rörsocker (brunt socker (brunt socker) kan också användas)
75 g vanligt socker
100 g smör
1,5 dl vispad grädde *
400 g bra mörk choklad - jag föredrar Odense 55%
50 g vetemjöl
1 tsk äkta vaniljextrakt eller frön från 1 vaniljböna
Lite socker för dekoration
Förvärm ugnen till 190 grader varmluft. Eller 200 grader över och under värmen.
Smörj en fyrkantig form som är ca. 20 x 20 cm eller en fjäderform som är ca. 23 cm i diameter. Linja den med pergamentpapper.
Vispa ägg och socker tillsammans för hand.
Ta frön ur vaniljbönan. Lägg smör, vaniljfrön och vispad grädde i en kastrull. Värm tills blandningen bara börjar simma.
Ta bort pannan från värmen och tillsätt choklad. Rör om tills blandningen är jämn och chokladen är helt upplöst. Tillsätt äggblandningen och mjölet.
Håll smeten i formen.
Baka i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Kontrollera ofta!
Hela hemligheten med denna kaka är bakningstiden! Kontrollera därför redan efter ca. 20 minuter.
Kakan ska inte vara helt bakad. Det ska vara så kokt att ytan, sidorna och botten är fasta, men mitten måste fortfarande vara mjuk och flytande när du tar ut den ur ugnen.
Strö över pulveriserat socker.
Servera varm med vaniljglass eller färsk vispad grädde och färska hallon eller jordgubbar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…