Placeholder

Vaniljkaka

Ingredienser

Vaniljkräm:
6 msk snabbmarsánpulver
4 dl mjölk
2 msk vaniljsocker

Kaka:
250 g rumstempererat smör
4 dl socker
4 ägg
2,5 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl

Garnering:
50 g mandelspån

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda mjölk, marsánpulver och vaniljsocker tills du får en kräm. Ställ åt sidan.

3. Rör smör och socker luftigt med elvisp. Vispa i ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned det i äggblandningen. Häll i vaniljkrämen och blanda försiktigt. Se till att allt är väl blandat.

4. Häll smeten i en stor, smord form, ca 20 x 30 cm. En vanlig springform är för liten. Strö över mandelspån och grädda mitt i ugnen ca 35 - 40 minuter. Låt kakan svalna och ställ sedan i kylen.

5. Servera kakan riktigt kall, låt den gärna stå i kylen några timmar före servering. Den blir desto godare dagen efter att den bakats.

Ca 12 - 14 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.