Vaniljkräm:
6 msk snabbmarsánpulver
4 dl mjölk
2 msk vaniljsocker
Kaka:
250 g rumstempererat smör
4 dl socker
4 ägg
2,5 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
Garnering:
50 g mandelspån
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda mjölk, marsánpulver och vaniljsocker tills du får en kräm. Ställ åt sidan.
3. Rör smör och socker luftigt med elvisp. Vispa i ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned det i äggblandningen. Häll i vaniljkrämen och blanda försiktigt. Se till att allt är väl blandat.
4. Häll smeten i en stor, smord form, ca 20 x 30 cm. En vanlig springform är för liten. Strö över mandelspån och grädda mitt i ugnen ca 35 - 40 minuter. Låt kakan svalna och ställ sedan i kylen.
5. Servera kakan riktigt kall, låt den gärna stå i kylen några timmar före servering. Den blir desto godare dagen efter att den bakats.
Ca 12 - 14 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk