5 dl vetemjöl
12 dl standardmjölk
5 - 6 ägg
0,5 tsk salt
rivet skal av 1 citron
pressad saft av 0,5 citron
2 msk vaniljsocker
3 msk flytande smör
1. Mät upp mjölet och tillsätt litet av vätskan under omrörning. Vispa ordentligt tills du får en slät smet. Tillsätt ett ägg i taget och vispa slätt innan du tillsätter de torra ingredienserna.
2. Grädda pannkakor på medelhög värme. Ibland kan det behövas litet extra smör i stekpannan för att de inte ska brännas vid.
3. Servera pannkakorna med sylt och vispad grädde.
Ca 25 - 30 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng