5 dl vetemjöl
12 dl standardmjölk
5 - 6 ägg
0,5 tsk salt
rivet skal av 1 citron
pressad saft av 0,5 citron
2 msk vaniljsocker
3 msk flytande smör
1. Mät upp mjölet och tillsätt litet av vätskan under omrörning. Vispa ordentligt tills du får en slät smet. Tillsätt ett ägg i taget och vispa slätt innan du tillsätter de torra ingredienserna.
2. Grädda pannkakor på medelhög värme. Ibland kan det behövas litet extra smör i stekpannan för att de inte ska brännas vid.
3. Servera pannkakorna med sylt och vispad grädde.
Ca 25 - 30 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng