100 g smält smör
1,5 dl socker
2 ägg
1 msk ljus sirap
3 msk jordnötssmör
0,5 msk vaniljsocker
1,5 dl Vetemjöl Special med fullkorn
eller vanligt mjöl
3 msk kakao
100 g grovhackad mjölkchoklad
eller Toblerone
smör och kokos till formen
1. Sätt ugnen på 170 grader. Smörj en form, 20 - 25 cm i diameter, och bröa med kokosflingor.
2. Smält smöret i en kastrull. Rör i socker, ägg, sirap och jordnötssmör. Blanda och rör i de torra ingredienserna.
3. Rör sist i den grovhackade chokladen. Grädda i mitten av ugnen 15 - 20 minuter tills kakan stelnat i kanten men fortfarande är kletig i mitten.
4. Kyl kakan i frys eller kyl. Servera med lättvispad grädde.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…