4 fläskkotletter
2 msk smör
salt
peppar
1 gul lök
1 msk paprikapulver
1,5 msk vetemjöl
3 dl köttbuljong
1 röd paprika
1,5 dl crème fraîche eller
tjock grädde
1. Stek kotletterna i litet smör 3 - 4 minuter/sida. Strö över salt och peppar och ta upp dem.
2. Skala och skiva eller hacka löken. Fräs den i resten av smöret i stekpannan. Rör i paprikapulver och mjöl. Häll i buljongen och låt koka upp.
3. Lägg kotletterna i såsen, minska värmen och låt sjuda under lock ca 20 minuter. Läg sedan upp kotletterna på ett varmt fat.
4. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Rör ned crème fraîche eller grädde samt paprika i såsen och låt allt koka upp.
5. Häll såsen över kotletterna och servera med pasta eller ris samt brysselkål och en grönsallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng