Placeholder

Ungerska fläskkotletter

Ingredienser

4 fläskkotletter
2 msk smör
salt
peppar
1 gul lök
1 msk paprikapulver
1,5 msk vetemjöl
3 dl köttbuljong
1 röd paprika
1,5 dl crème fraîche eller
tjock grädde

Gör så här

1. Stek kotletterna i litet smör 3 - 4 minuter/sida. Strö över salt och peppar och ta upp dem.

2. Skala och skiva eller hacka löken. Fräs den i resten av smöret i stekpannan. Rör i paprikapulver och mjöl. Häll i buljongen och låt koka upp.

3. Lägg kotletterna i såsen, minska värmen och låt sjuda under lock ca 20 minuter. Läg sedan upp kotletterna på ett varmt fat.

4. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Rör ned crème fraîche eller grädde samt paprika i såsen och låt allt koka upp.

5. Häll såsen över kotletterna och servera med pasta eller ris samt brysselkål och en grönsallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.