4 fläskkotletter
2 msk smör
salt
peppar
1 gul lök
1 msk paprikapulver
1,5 msk vetemjöl
3 dl köttbuljong
1 röd paprika
1,5 dl crème fraîche eller
tjock grädde
1. Stek kotletterna i litet smör 3 - 4 minuter/sida. Strö över salt och peppar och ta upp dem.
2. Skala och skiva eller hacka löken. Fräs den i resten av smöret i stekpannan. Rör i paprikapulver och mjöl. Häll i buljongen och låt koka upp.
3. Lägg kotletterna i såsen, minska värmen och låt sjuda under lock ca 20 minuter. Läg sedan upp kotletterna på ett varmt fat.
4. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Rör ned crème fraîche eller grädde samt paprika i såsen och låt allt koka upp.
5. Häll såsen över kotletterna och servera med pasta eller ris samt brysselkål och en grönsallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…