Pajdeg:
100 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 msk neutral olja
1 äggula
3 msk kallt vatten
1,5 msk socker
Kolafyllning:
1,5 dl socker
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl ljus sirap
1 - 2 tsk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör
1. Sätt ugnen på 250 grader. Smörj en springform.
2. Blanda samtliga ingredienser till pajdegen i en bunke och vispa med elvisp tills det precis blir en deg. Den är litet klibbig.
3. Tryck med lätt mjölade händer ut degen i formen, nagga med gaffel och grädda 10 - 12 minuter. Låt skalet svalna helt.
4. Nu ska kolan kokas ihop. Blanda alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Rör om ordentligt och låt koka upp. Rör om då och då.
5. Efter att det kokat upp sänker du till medelvärme men kolan ska ändå koka hela tiden. Rör om då och då så att inget bränns fast. Låt kolan koka tills den tjocknat.
6. Ta från värmen och rör i smöret tills du får en slät och jämn smet. Häll smeten i pajskalet och låt stå svalt minst 3 - 4 timmar.
7. Servera med vispad grädde, glass och/eller bär.
Ca 8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…