Observera att mängden i detta recept är skapat för att servera rätten som ett tillbehör till övriga rätter. Öka mängden potatis/fänkål vid behov. Detta recept passar för 4 mindre portioner.
Ca 15st sparrispotatis
2 mellanstora fänkål
Fänkålsdill från fänkålen
1/2 Lime
Olivolja
Ca 40g Parmesanost
Salt, Svartpeppar
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
1. Skölj sparrispotatisen och lägg i en ugnssäker form. Ringla över måttigt med olivolja och krydda med svartpeppar (gärna nymortlad) och salt. Sätt in i mitten av ugnen. Ta ut potatisen efte4 ca 20 minuter eller tills potatisen nästan blivit helt mjuk inuti.
2. Koka fänkål under tiden. Skär av de hårda stjälkarna, och lägg fänkålsdillen åt sidan. Skär fänkålen i 4 klyftor och lägg i en kastrull. Salta vattnet och kläm i saften från 1/2 lime (går bra med citron också). Låt koka ca 5 min. Häll över den kokade fänkålen i ett durkslag och låt rinna av ordentligt.
3. Ta ut potatisen från ugnen och lägg ned fänkålen i formen. Vänd ner dem båda i olivolja (så att allt blir oljat men inte så att det flyter i formen).
4. Hacka fänkålsdillen och strö över formen. Salta och peppra. Avsluta med att toppa med den rivna parmesanosten så att det täcker innehållet något.
Lägg in i ugnen i ca 20 minuter.
Passar utmärkt till ett grillat kött och en gosd sparrisslaw, recept finns under kategorin "sommar" i profilen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…